BMW možná Vettela přibrzdí

Vettel, Sebastian | foto: BMW Motorsport

Tovární tým německého koncernu nemá důvod omezit podporu nadějnému jezdci, ale možná si to vyžádá situace spojená s přípravou stáje na jednotlivé Grand Prix letošní sezony.

Od zveřejnění závodních pravidel a přijetí omezení testů mimo závodní víkendy bylo jasné, že testovací jezdci nebudou mít letos na růžích ustláno, přesto se i o tyto pozice sváděly nelítostné souboje s penězi sponzorů.

V letošní sezoně je povoleno využít v pátek při volných trénincích pouze dva vozy místo tří, ale je na stáji, koho do nich posadí, zda závodní nebo testovací jezdce. V Melbourne dali příležitost testmanům pouze Williams a BMW Sauber.

Šéf německo švýcarského týmu však s odstupem času konstatoval, že takový scénář nemusí být pravidlem i ve všech dalších závodech. Robert Kubica totiž přišel o cenný čas, který mohl věnovat přípravě svého vozu.

„I nadále chceme dávat Sebastianovi Vettelovi příležitost poznat jemu neznámé tratě, ale nevylučuji, že můžeme naši strategii změnit, záleží od situace a konkrétních podmínkách,“ uvedl Mario Theissen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy