Renault operuje s menším rozpočtem?

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Vítězný tým Poháru konstruktérů v letech 2005 a 2006 má pravděpodobně výrazně redukovaný finanční rozpočet pro letošní sezonu. Vyplývá tak ze slov prezidenta týmu Alaina Dassase v rozhovoru pro agenturu Sport-Informations-Dienst.

Konkurenceschopnost Renaultu byla včera v Austrálii výrazně za očekáváním a šéf týmu Flavio Briatore přiznal, že ztráta na Ferrari je větší, než čekali. Prezident Dassas navíc při svém zklamání po pouze pátém místě Giancarla Fisichelly v rozhovoru pro Sport-Informations-Dienst uvedl, že Renault F1 má nejmenší rozpočet ze všech továrních týmů.

O malé podpoře ze strany automobilky se všeobecně ví a dost možná to byl jeden ze základních impulsů pro odchod Fernanda Alonsa k McLarenu. Neuvedl konkrétní sumu, ale naznačil její mantinely 250 - 400 milionů amerických dolarů. Dá se předpokládat, že její pozice je u spodní hrany.

Snížení rozpočtu kopíruje zmrazení vývoje motorů a odchod výrobce tabákových výrobků z pozice hlavního sponzora. Na stranu druhou stáj mírně ušetřila na platech jezdcům odchodem dvojnásobného šampiona Alonsa a do týmové pokladny plynou i peníze za prodej motorů soukromému Red Bull Racing. Počítá se i s tím, že nový hlavní sponzor ING není výrazně méně přející.

Flavio Briatore rád připomínal, obzvláště Ronu Dennisovi z McLarenu, že Renault poráží ostatní tovární týmy s výrazně menším rozpočtem. Tentokrát se karta obrátila, bude se tak Renault na rozpočet pro změnu vymlouvat?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy