Juan Pablo Montoya ohromuje Ameriku

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Čtvrtý podnik série Nextel Cupu závodů NASCAR hostil ovál superspeedway v Atlantě. Montoya si v sobotu dovezl skvělé osmé místo v Bush Series. A dnes získal nejlepší umístění ve své krátké kariéře v Nextel.

Kolumbijec zajel v kvalifikaci šestnáctý nejrychlejší čas, do závodu vstupoval s nadějí podobného výsledku jako v Bush Series. V Atlantě jsou nejdůležitějším aspektem k dobrému umístění pneumatiky.

Montoya se je zřejmě naučil šetřit a v závodě předváděl úžasnou jízdu. Nejvýše se vyhoupl na druhé místo, avšak teprve ho čekala zastávka v boxech. V poslední třetině závodu se stal vážným soupeřem předních jezdců a postupně získával jedno místo za druhým.

Dvanáct kol před cílem vyjel na trať pace car a celé pole zamířilo do boxů. Montoya držel neuvěřitelné třetí místo. Po restartu se Montoya nedokázal udržet vedoucí dvojice Jimmy Johnson - Tony Stewart a ještě dvě pozice ztratil.

Montoya projel cílem na pátém místě. Na jeho obličeji bylo vidět mírné zklamání. Litoval, že nedokázal držet krok s vedoucí dvojicí. Nicméně páté místo v sedmém závodě je vynikající úspěch, který Američané náležitě oceňují.

Závod nakonec vyhrál obhájce titulu Jimmy Johnson.

foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy