Alespoň jeden bod pro Toyotu

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Přestože Ralfa Schumachera a Jarna Trulliho sužovaly ke konci závodu technické problémy, spokojenost je na místě. Dojezd v první desítce je úspěch, ale jako konkurence, i Toyota musí pokračovat ve vývoji.

Ralf Schumacher, 8. místo
Očekávali jsme výsledek v první desítce, ale dovézt oba vozy do cíle je v prvním závodě dobrý výsledek. Podmínky byly dobré, ale vůz bylo trochu obtížné řídit, takže bylo těžké zapracovat na časech. Ke konci závodu jsme byli rychlejší a strategie vyšla dobře, nyní jen potřebujeme zapracovat na rychlosti. Musíme vyvíjet náš vozů, abychom se dostali blíže na čelo. Zůstal jsem sebejistý, protože je tu šance zlepšení. Bude to jen o koncentraci na jednotlivé úseky a o tvrdé práci.

Jarno Trulli, 9. místo
Pro mě to bylo těžké odpoledne a je škoda, že mi chybělo jen jedno místo na body. Vůz špatně odstartoval a v první zatáčce jsem ztratil dvě pozice. V prvním kole jsem jednu získal, ale potom mě v prvním sprintu Ralf zdržoval. Další čas jsem ztratil, když se přede mnou po zastávkách objevil Fisichella. Nedokázal jsem ho předjet, protože jsem byl plně naložen. Od té doby nebylo možné něco ovlivnit. Vyvážení vozu nebylo příliš špatné, ale nebyla šance získat pozice. Později přišly problémy s brzdami, takže jsem zpomalil. Nicméně pořád jsme dojeli do cíle a po těžkém zimním testování to byl přijatelný víkend.


Tsutomu Tomita, týmový šéf
Po první závodě sezóny máme díky Ralfovi jeden cenný bod. Startovní pozice nebyly špatné, ale rychlost obou vozů v závodě nebyla na vedoucí závodníky dostatečná. Takže jsme velmi daleko od místa, kde bychom chtěli být, musíme pracovat. Jakmile přijížděl Jarno na startovní rošt, unikl mu z vozu olej. Naštěstí to nebyl závažný problém. Později měl Ralf potíže s pneumatickým tlakem, takže je výborné dosáhnout cíle.

foto: Panasonic Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy