Renault je zklamán, čekal lepší výsledek

Fisichella, Giancarlo | foto: Lotus F1 Team

Francouzský tým po uspokojivé kvalifikaci sliboval ještě lepší závod, neboť byl přesvědčen, že rychlost v závodě má větší, než v kvalifikaci. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak.

Giancarlo Fisichella, 5. místo
Závod byl těžší, než jsme předpokládali. Věděli jsme, že rychlost na čelo máme, doufali jsme v lepší pozice. A teď, zjistili jsme, že máme před sebou hodně práce. Z mého pohledu jsem dnes dostal z „balíku“ to nejlepší. Ale od startu jsem se trápil z přilnavostí. Auto se ovládalo dobře a byli jsme spolehlivý - bohužel stejně jako týmy na čele. Doufejme, že v příštím závodě se na ně dotáhneme.

Heikki Kovalainen, 10. místo
Byl to můj debut v Grand Prix, ale abych byl upřímný, málo si z toho budu pamatovat a hodně zapomenu. Neměl jsem dobrý závod, udělal jsem hodně chyb. Můj výkon nebyl dostatečně vyrovnaný. Doufal jsem, že se dostanu dopředu a získám pozice. Krátce po startu jsem ztrácel a držel ostatní vozy.

Pat Symonds, šéfinženýr
Dnešní závod ukázal trendy, které jsme viděli přes zimu. Je před námi hodně práce, než budeme moci soupeřit na čele. Giancarlův závod byl dobře strukturovaný a na konci se dobře vyrovnal s tlakem, který na něj vyvíjel Massa. Heikki strávil velkou část v provozu, ale po celou dobu tvrdě závodil. Pár chyb ho stálo pozice, s poslední sadou pneumatik se mu vůz těžce ovládal. Nyní máme mnohem lepší představu o výkonnosti našich vozů. Jsou před námi tři dny testování před malajskou Grand Prix. Naším cílem je vylepšení výkonu, abychom mohli soupeřit s vozy na čele.

foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy