Tým Arrows v příštím roce na tratě MS nevyjede

Tým „šípů“ Arrows po několikaleté účastí, ve kterém začínalo mnoho dobrých jezdců, v příští nové sezoně už definitivně neuvidíme. Skončil tak tým, který v minulosti vedl Jackie Oliver, který sice nedokázal tým dovést k vítězstvím, ale rozhodně nedopustil jeho zánik.

I když v letošní sezoně se tým nezúčastnil posledních pěti Grand Prix, jeho hlavní sponzor telekomunikační společnost Orange hodlal setrvat jako hlavní sponzor týmu až do rozhodnutí, zda tým bude pokračovat či ne.

Minulý týden se spekulovalo nad možností, že by se telekomunikační gigant společnost Orange udržel ve Formuli 1 v týmu Jordan FORD, kde by nahradil jejich hlavního sponzora společnost Deutsche Post, ktera také před koncem sezony oznámila odchod z F1.

Tyto informace se sice jevili jako reálné, nicméně tato společnost zatím nijak výrazně neprojevila zájem do tohoto týmu vstoupit. Týmu Jordan by tato skutečnost pomohla zachránit situaci, protože v příštím roce se nad ním bude také pohybovat mrak nebezpečí krachu. Jistě si dovedeme představit, že po společnosti Deutsche Post zůstane velké finanční vakuum.

Sponsoring Manager společnosti Orange prohlásil, že chtěli splnit tříletou smlouvu s týmem Arrows. Zatím se další účast ve Formuli 1 ale neplánuje.

Není již velká naděje, že by se tým Arrows v příštím roce objevil na startovním roštu. A proto se již může hovořit o zániku známého a historicky uznávaného týmu Formule 1.

Po týmu Prost Grand Prix (dříve Ligier Equipment) je to další rána pro F1. Bude tento trend pokračovat i v příští sezoně? To je velká otázka, nad kterou by se měli zamyslet všichni funkcionáři FIA a věřme, že jim již brzy dojde, kam se F1 řítí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy