Players Ltd. končí s motorismem

Jedním z prvních v oblasti motorismu končících tabákových koncernů je kanadská společnost Players. Její peníze přivedly do F1 jméno Villeneuve.

Players hrála v kanadském motorismu velmi významnou roli. V roce 1961 financovala první mezinárodní automobilový závod na území Kanady a v roce 1967 pak první závod Grand Prix Kanady Formule 1. Až do roku 2000 byl tabákový koncern generálním sponzorem tohoto podniku.

Kromě závodů však Players podporovala mnoho mladých kanadských pilotů. Její jméno bylo součástí Formule 1 v souvislosti s Gillesem Villeneuvem i jeho synem, současným pilotem stáje BAR Honda Jacquesem. Společnost oznámila konec financování motoristických podniků z důvodu zákazu tabákové reklamy. Kanadské zákonodárství ji zakázalo od 1. říjny letošního roku.

Tabákový koncern se angažoval také v americkém seriálu C.A.R.T., dnes Champ Car, kde v jeho barvách získal titul v roce 1995 právě Jacques Villeneuve, jehož úspěšně zastoupili po Kanaďanově odchodu do F1 Greg Moore, Paul Tracy, Patrick Carpentier a Alex Tagliani.

Poslední dobou patřila pozornost a finanční prostředky Players i konkurenční sérii IRL IndyCar.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy