Andretti: Mého syna takový propadák nepotká

Andretti, Marco | foto: Honda Racing F1

Bývalý závodník a současný majitel týmu startujícího v sérii IndyCar Michael Andretti komentuje plány svého syna Marca, který má za sebou druhý test se stájí Honda Racing.

Marco Andretti sice nedosáhl žádného překvapujícího času, přesto jsou s jeho výkony u Hondy spokojeni a mladý pilot se rozhovořil o plánech na přestup do Formule 1. Takové plány mu jeho otec schvaluje, ale přirozeně má obavu o synovu kariéru. Sám vstoupil do F1 v roce 1993 s McLarenem a po špatných výkonech jeho kariéra ve Formuli 1 rychle skončila.

„Tehdy jsem měl těžký rok a bylo předurčeno selhat,“ uvedl Michael Andretti, který se poprvé posadil do vozu z Wokingu jen týden před startem sezony. „A to je právě to, co bych nechtěl, aby se stalo Marcovi. Jestli bude mít někdy něco společného s F1, pak si chci být jistý, že bude moci ve svém první závodě bojovat o vítězství. Je mladý a na přestup musí být stoprocentně připravený.“

Marco se chystá k další sezoně v IRL a cílem je vítězství v Indy 500, ale zdá se, že jeho otec má pro něj během krátké doby jiné plány. Michael Andretti chce poněkud překvapivě posadit Marca do vozu NASCAR proto, aby získal co možná nejvíce zkušeností.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy