GP Francie: 1. sobotní trénink pro Alonsa

Fernando Alonso zaznamenal nejlepší čas v úvodním tréninku sobotního dopoledne. Renault je zde ve Francii na okruhu Magny Cours na domácí půdě, což je pro ně jistě velká vzpruha.

Mladý Španěl zajel čas 1m16,076s spíše ke konci prvního tréninku, kdy překonal Ralfa Schumachera s vozem Williams BMW, jenž nakonec skončil na třetí pozici. Ralf Schumacher je vítězem poslední Grand Prix, která se jela minulý týden na okruhu Nürburgring.

Druhý čas zajel Brazilec Rubens Barichello s vozem Ferrari, který zajel kolo za 1m16,190s. Až čtvrtý skončil Ralfův starší bratr Michael, který ztratil na vítěze necelé 4 desetiny.

Počasí se zatím dnes drží ve svém standardu, tzn., že neprší a jezdci mohli předvést také standardní výkony. Včera, jak jsme vás již informovali, díky dešti a včasnému oschnutí tratě, dokázal Jos Verstappen zajet nejlepší čas a vůz Minardi tak stanul na nejvyšší příčce.

Dnes byl Verstappen jako vždy druhým nejpomalejším jezdcem ve startovním poli, se ztrátou více než 3 sekund. Poslední letos tradičně skončil Justin Wilson.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy