Hill: Alonso se rozhodl správně

Hill, Damon | foto: Williams F1 Team

Bývalý mistr světa Damon Hill věří, že Alonsovo rozhodnutí opustit Renault přišlo v pravý čas.

Španělský pilot se rozhodl opustit stáj Renault po výhře dvou titulů v řadě a přijal nabídku McLarenu, který měl loni velmi smolnou sezonu a nezískal ani jedno vítězství v závodě. Damon Hill vidí v přestupu příležitost, kdy Alonso může dokázat, že umí vyhrávat i s jiným týmem.

"Je to od něj smělý přestup. On je statečný pilot a dokázal to několika svými rozhodnutími." řekl Hill na Motor Show v Zaragoze pro deník Marca. "Je to riskantní sázka, ale myslím, že každé dobré rozhodnutí je ve své podstatě risk."

"Pro pilota je velmi důležité, aby ukázal svůj příspěvek týmu. Když jste u jednoho týmu moc dlouhou dobu, začne si okolí myslet, že úspěch spočívá více ve voze než v rukách pilota." dodal Hill.

Hill přirovnal Alonsa ke králi MotoGP Valentinu Rossimu. "V podstatě se jedná o stejný případ. Rossi chtěl dokázat, že umí, a odešel k Yamaze. Alonso chce přestupem k McLarenu dokázat, že je kvalitní pilot a umí vyhrávat."

I přestože Hill řekl, že je brzy dělat závěry a hádat budoucího mistra světa, netajil se tím, že kdyby si měl vsadit peníze, tak by je vsadil právě na Alonsa. Podle něj titul obhájí a získá tak třetí v řadě. Až sezona ukáže, zda by Damon Hill svojí sázkou prodělal či nikoliv.

Foto: Williams F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy