Nečekané dedukce Davida Coultharda

Coulthard, David | foto: www.auto-news.cz

Pilot Red Bull Racing není s přípravou na novou sezonu spokojen. Stáj je sice jedinou ze skupiny soukromých týmů, která už vyjela s novým vozem, mnoho toho ale nenajezdila.

V Barceloně v minulém týdnu zkoušel Skot především funkčnost jednotlivých systémů a s pouhými šesti koly na svém účtu se těšil do Valencie.

Při druhých testech však nepřálo počasí a když už se umoudřilo, zastavila práce porucha převodovky.

„Je to jako u pilota letadla, potřebuje se dostat do vzduchu a létat, aby byl dobře připraven a ne jen kroužit po rozjezdové dráze sem a tam.“

Coulthard je stále tázán ohledně svého názoru na nový vůz konstruovaný Adrianem Neweyem. „Zatím toho moc nemohu říci, neměl jsem příležitost ho řádně otestovat, ale rozhodně se neovládá snadno,“ uvedl.

Znamená to tedy, že Red Bull postavil auto, které na slibované umístění na stupních vítězů nemá šanci dosáhnout?

„Mně to ale vyhovuje, hůře ovladatelný monopost s sebou nese předpoklad rychlého vozu a když se v něm naopak cítíte skvěle, bývá často pomalé,“ dodal nejstarší pilot startovního pole.

Taková slova jsou v rozporu s prohlášeními dvojnásobného šampiona Alonsa, který vždy tvrdil, že základem úspěchů je dobře ovladatelný vůz, jehož reakce se dá odhadnout daleko dopředu.

David Coulthard snad myslel svými slovy skutečnost, že hůře ovladatelný vůz může být ještě rychlejší, pokud se vhodným nastavením stane dobře ovladatelným. V opačném případě jsou jeho dedukce diametrálně odlišné Alonsovým a přece jen ve prospěch Španěla hovoří dva tituly šampiona F1...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy