Coulthard musí řídit citem

Podle Martina Whitmarshe musí skotský pilot přidat především v kvalifikacích. Klíč vidí v tom, že bude DC méně analyzovat a více řídit citem.

Problémem Skota je dle Whitmarshe to, že pokud ztratí rytmus ve svém letmém kole, vše je ztraceno. „David je výborný analytik, ale tato výhoda nepřináší užitek ve chvíli, kdy musíte zajet tu nejlepší stopu v jediném jednom letmém kole,“ řekl generální ředitel stáje McLaren Mercedes.

„Musíte hodit za hlavu analýzy zatáček a jet kvalifikační kola instinktem. David je toho schopen, musí se uvolnit a řídit instinktem,“ dodal Whitmarsh.

Skotský pilot byl v letošním roce v kvalifikacích pravidelněji pomalejší, než týmový kolega Raikkonen a to nevyhnutelně vede k otazníku nad jeho budoucím působením ve špičkovém týmu. Přesto, že při GP Austrálie zvítězil, jeho forma ve srovnání s Finovou ztrácí lesku.

Právě kvalifikace je tím, kde se musí David Coulthard zlepšit. „V závodě je velmi dobrý, ale podmínkou dobrého výsledku je umístění na předních místech v kvalifikaci,“ dodal Whitmarsh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy