Mistr světa je srovnávacím bodem

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Návod na úspěch ve Formuli 1 je triviálně jednoduchý. Vždy musíte porazit týmového kolegu a nejlépe rozdílem třídy, pak některého ze šampionů a nakonec získat titul sám.

Zní to jednoduše, ale opak je pravdou, může o tom hovořit celá plejáda jezdců, kteří vstoupili do Formule 1 jako budoucí mistři a odešli z ní s nepořízenou.

S odchodem sedminásobného šampiona Schumachera a jednonásobného šampiona Villeneuva nastává nová éra. Řada více či méně zkušených mladíků získala kontrakty a závodní sedačky. Jediným mistrem světa ve startovním poli sezony 2007 bude Fernando Alonso, jenž ho získal spolu s Renaultem dvakrát.

„Vždy jsem obdivoval sílu a vitalitu, se kterou se mládí prosazuje proti zkušenostem starších ročníků. Ve Formuli 1 je tento proces hodně rychlý, ale aby byl efektivní a všem srozumitelný, musí existovat nějaké měřítko. A právě tím měřítkem byl dosud Michael Schumacher,“ uvedl bývalý šéfinženýr oddělení aerodynamiky stáje Jordan Gary Anderson.

Podle něj si Schumacher zvolil pro svůj odchod ideální čas, a to i přesto, že mohl být ještě hodně konkurenceschopným a nebezpečným matadorem. „Rozhodl se sám, kdo ví, jak to cítil, možná si nebyl úplně jist. Snad mohl mít další fantastickou sezonu a nebo mohl propadnout, v každém případě teď musí mladí jezdci porazit Fernanda Alonsa.“

Španělovi ale předpovídá Gary Anderson velmi úspěšnou kariéru a pokud mu bude štěstí přát, mohl by být stejně fenomenální, jako Michael Schumacher. „Určitě vyhraje ještě celou řadu závodů a pokud bude mít McLaren dobré auto, tak i tituly, ale nemyslím si, že by pro něj bylo cílem překonat Schumachera v počtu titulů. Když to půjde, dokáže to  když ne, trápit se tím nebude.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy