Trulli: Mohl jsem být na Alonsově místě

Trulli - Alonso | foto: Panasonic Toyota Racing

Italský pilot závodící za Toyotu je mírně zklamán z vývoje své kariéry, neboť si dnes mohl užívat stejného postavení a výsad jako dvojnásobný šampion Fernando Alonso.

Jarno Trulli byl ve stáji Renault v roce 2004 z dvojice Trulli – Alonso tím zkušenějším. Od úvodních závodů se mu dařilo a v polovině sezony měl proti Španělovi převahu. V počtu bodů 36:25, v postavení na startu 6:3. Náhle se po GP Velké Británie vše otočilo, výsledky se nedostavovaly a kritika za malou podporu ze strany týmu vedla k předčasnému uvolnění.

Ital je přesvědčen o tom, že kdyby měl v roce 2004 stejnou podporu týmu jako Alonso, byl by v jeho postavení dnes on. „Nejsem zklamaný nějak přehnaně moc, ale je to samozřejmě škoda, když se situace vyvinula jinak,“ přiznal Jarno Trulli, který má za sebou druhou sezonu v kokpitu Toyoty.

„Letošní sezona byla zklamáním, nedařilo se nám od samého začátku. V roce 2005 jsem počítal s těžkostmi, ale o letošním roce jsem měl jiné představy. Ukázalo se však, že Formule 1 je velmi vyrovnaná a nikdo nemá nic jistého.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy