Ross Brawn zuřil

Rudý nejen týmovými barvami, ale i vzteky, byl při dnešní Grand Prix Evropy technický ředitel týmu Ferrari. Výčitky směřovaly k Montoyovi.

Přesně dle očekávání, reakce na Kolumbijcův předjížděcí manévr na sebe nenechala dlouho čekat. Poté co zaútočil Juan Pablo Montoya na Michaela Schumachera v boji o 2. pozici při sjezdu k zatáčce Dunlop, došlo mezi jejich monoposty k drobnému kontaktu. Pětinásobný mistr světa šel na brzdy v tom nejposlednějším okamžiku a když se mu monopost svezl na méně pogumované a více znečištěné vnitřní části dráhy, skončil zadními koly v kačírku záchytné zóny.

Přivolaní traťoví komisaři vytlačili Michaela Schumachera zpět na dráhu, a ten stačil ještě v posledních kolech zaútočit na před ním jedoucího Alonsa. Celý incident je přezkoumáván, především pak cizí pomoc domácímu jezdci.

Z pohledu Montoyi úspěšným předjížděcím manévrem byl velice rozčilen technický ředitel stáje Ferrari Ross Brawn. „Bylo to od Montoyi šílené. Mohli být mimo dráhu oba dva. Jednalo se o velmi hrubé předjetí a něco takového již udělal vícekrát. V tomto ohledu není vůbec prvotřídní pilot,“ prohlásil Ross Brawn.

Kritika čekaná a nepřekvapující, na druhou stranu nutno přiznat ke cti Kolumbijcově, že zatáčka je toho, kdo je v ní první a nos Williamsu FW25 v ním byl první o hodný kus. Troufám si říci, že Brawn svoji reakci poněkud přehnal, neboť ke kontaktu sotva znatelnému a bez viditelného poškození vozů došlo až ve chvíli, kdy se monopost Ferrari svezl ze své dráhy, tedy ne přímým přičiněním Montoyi. Navíc se incident nedá vůbec srovnávat s ataky třeba právě Michaela Schumachera v době jeho začátků na jezdce rychlejších Williamsů Hilla a Villeneuva, když bojoval v barvách Benettonu. Ale právě po takových těsných soubojích diváci všech světadílů touží…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy