GP Evropy: 1. sobotní trénink pro Panise

Olivier Panis si v dnešní prvním dopoledním tréninku zopakoval dobrý výsledek z pátečního, když opět zajel nejlépe. Jeho čas se dostal necelé dvě desetiny před hranicí 31 sekund.

Olivier Panis se během tréninku trápil s vozem, teprve až ke konci se mu povedlo zajet lepší časy a jeden z nich stačil na to, aby se dostal do čela výsledkové tabulky. Panis tak sesadil z „trůnu“ Rubense Barichella, který do té doby jistil první místo. Nakonec se Brazilec musel sklonit před Panisovým časem a skončil druhý se ztrátou 0.858 sekundy. Dokonce najel o dvě kola méně než Francouz.

David Coulthard skončil za tým McLaren na třetím místě, když také v posledních pěti minutách zajel čas 1:32.471s. Před tímto časem se Coulthard pohybovali v první desítce.

Jeho týmový kolega Kimi Raikkonen pokračoval v dobré formě a dokázal se opět umístit do první pětky, hned za Juanem Pablem Montoyou (Williams BMW).

Němec Michael Schumacher se pro lepší časy v prvním tréninku nehonil a spokojil se s šestou příčkou, což měl ztrátu na vedoucího Panise 1,6 sekundy. Těsně byl následován svým bratrem Ralfem.

Dobrý výkon týmu Toyota potvrdil také Cristiano da Matta, který skončil v konečném pořadí na skvělém devátém místě. Tedy hned za zlepšujícím se Antoniem Pizzoniou s vozem Jaguar. Oba tito jezdci se těsně dostali před Jarna Trulliho, který si dnes pohoršil.

Jacques Villeneuve dokázal porazit svého kolegu v týmu Jensona Buttona a oba si rozdělili 11. respektive 14. pozici. Mezinimi byl jen Alonso s Renaultem a Webber s Jaguarem.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy