Jean Alesi učitelem

Francouzský expilot formule 1 Jean Alesi, účastník 201 závodů Grand Prix se bude v příštím roce věnovat nejen testování a závodům v sérii DTM, ale bude pomáhat mladým francouzským talentům v jejich cestě k úspěchům.

Jean Alesi je velmi poctěn nabídkou, kterou mu, jako stálému členovi, učinila organizace FFSA (francouzská motoristická federace). FFSA, která podporovala samotného Alesiho je přesvědčena o tom, že je nejvhodnější osobou na post poradce mladých nadějných adeptů. Na jedné straně může nabídnout po mnoho let střádané zkušenosti z vrcholného motoristického sportu. Na straně druhé, je jeho jméno díky mezinárodnímu věhlasu a popularitě zárukou pro mladé začínající piloty při shánění finančních prostředků. V první fázi se počítá s podporou 6 či 7 francouzských pilotů v sérii Formule 3 Eurocop, následníku německé Formule 3, která se bude povětšinou jezdit společně se závody DTM.
„Je to pro mne velká čest, díky tomu, že se F3 Eurocop konají ve stejném termínu a na stejném okruhu jako DTM, mé žáky nespustím z očí. To mi umožní pomáhat jim, nabídnout jim své zkušenosti a pomoci zajistit vše potřebné,“ prohlásil Alesi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy