GP Evropy: 1. kvalifikaci přerušil déšť

Kimi Raikkonen zajel na okruhu Nürburgring nejrychlejší letmé kolo. Zatažená obloha věstila déšť, který nakonec způsobil na trati problémy.

Kimi Raikkonen zajel na okruhu Nürburgring nejrychlejší letmé kolo. Zatažená obloha slibovala déšť, který nakonec způsobil na trati problémy.

Finský pilot stáje McLaren Mercedes zajel rychlejší čas, než domácí favorit Michael Schumacher, který startoval první. Třetí čas zajel Montoya, následoval Ralf Schumacher, Barrichello, Coulthard a jezdci Renaultu Trulli s Alonsem.

Piloti stojící v Poháru jezdců před Markem Webberem odjeli kvalifikaci na suchu. Těžké mraky slibující déšť přinesly dramatické okamžiky jezdcům startujícím ke svým letmým kolům v druhé části dnešní kvalifikace. Cristiano da Matta s Toyotou byl prvním, kdo musel přizpůsobit rychlost nastalým podmínkám na trati.

Kvalifikace byla zastavena po hodinách Jacquese Villeneuva s vozem BAR Honda. Obnovena byla po několika minutách, když se podařilo vyprostit vůz ze záchytné zóny. Mezitím přešel mírný déšť v liják, který znemožnil následujícím jezdcům ovlivnit pořadí na předních místech.

Olivier Panis, nejrychlejší muž ranního volného tréninku, zajel okruh o celých 28 vteřin pomaleji, než finský vítěz 1. kvalifikace.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy