Pozadí Schumacherova odchodu

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher se poprvé od svého odchodu z aktivního závodění ve formuli 1 vyjádřil k tomu, co stálo za jeho rozhodnutím ukončit kariéru.

Schumacher na tiskové konferenci po Grand Prix Itálie oznámil celému světu to, o čem se již dlouhou dobu spekulovalo. Při Grand Prix USA usoudil, že v roce 2007 již za volant ferrari neusedne. Ale jaký k tomu měl důvod...?

„Chtěl jsem skončit, protože závodění jen kvůli ježdění není pro mne,“ řekl Schumacher v rozhovoru při příležitosti vydání jeho životopisné knihy.

„Mluvil jsem s Corinou, později s Willi Weberem, mým manažerem a s Jeanem Todtem. Jean řekl: Michaeli, zůstaň klidný. Bylo by špatné udělat rychlé rozhodnutí,“ popisoval Schumacher počátek konce vlastní kariéry.

„Snažil se odložit mé rozhodnutí. Pravděpodobně skrytě doufal, že mě přesvědčí. Ale kolo za kolem jsem říkal sbohem mému závodnickému životu. Bylo to poprvé v kariéře, kdy jsem se zeptal sám sebe: Proč to dělám? Proč věnuji tolik času práci, namísto abych byl doma s rodinou?“

Michael Schumacher přestoupil v roce 1996 k Ferrari s jedním cílem, vyhrát stáji poprvé od roku 1979 jezdecký titul. Po čtyřech neúspěšných sezónách se mu to v roce 2000 povedlo. A přiznává, že od té doby jezdil jen pro zábavu.

Samozřejmě si letošní sezónu užíval až do konce, ale testování se pro něj pomalu stávalo fádním. „Zvláště během testů jsem si byl více a více vědom toho, že vlastně prodlužuji dny ke konci mé kariéry.“

„Závoděné bylo pořád zábavné, ale musel jsem se nutit koncentrovat se k práci při testech. Už jsem neměl absolutní duševní sílu, která mě pomáhala závodit na maximální výkon. Úsilí být na vrcholu je ohromné. Vyžaduje absolutní motivaci bez pochybností.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy