Jean Todt odvedl výjimečný výkon

Michael Schumacher složil poklonu Jeanovi Todtovi, jenž zastává funkci šéfa stáje Ferrari již 10 let a jehož zásluhy nejsou vždy na očích.

Většina lidí spatřuje základem úspěšného období italské stáje Michaela Schumachera. Mnozí tvrdí, že za úspěchem celého týmu stojí Ross Brawn, který byl mozkem mnoha vítězných strategických bitev. Jiní poukazují na to, že strategie se dá využívat jen s výborně fungujícím vozem a že hrdinou stáje je šéfkonstruktér Rory Byrne, nebo šéf motorárny Paolo Martinelli.

Osoba Jeana Todta tak bývá často opomíjena, přitom on je tím, kdo tyto výjimečné osobnosti stmeluje a celý tým posunuje tím správným směrem. „To čeho dosáhl je naprosto zřetelné. V minulosti bylo Ferrari plné intrik a málokdo chtěl být šéfem týmu, pilotem a nebo dokonce tam jen pracovat. Nevěděli jste totiž, jak dlouho tu práci budete mít,“ vzpomněl Michael Schumacher.

Dále jezdec připomněl, že je Todt s týmem již 10 let a byla dosažena dostatečná soudržnost. „To je jeho výsledek, přijal správné lidi, dal jim tu pravou pozici a dokáže je stále motivovat. To je výjimečný výkon,“ dodal německý jezdec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy