Zasedání Mezinárodní automobilové federace

V Paříži se dnes koná další ze zasedání Mezinárodní automobilové federace (FIA). Otázkou je, které body jsou na programu a co můžeme očekávat?

Podle informací, které poskytla samotná FIA, nejsou na pořadu jednání žádné dramatické otázky, díky kterým by se mohlo rozvířit odborné i veřejné mínění. Očekává se, že jediným významným bodem bude další jednání kolem zákazu tabákové reklamy na území Evropské unie.

Na zasedání by mohl být také předložen koncept kalendáře závodů Formule 1, ale není to příliš pravděpodobné vzhledem k tomu, že v této otázce panuje stále mnoho nejasností. O místo v sedmnáctičlenném kalendáři se totiž uchází údajně osmnáct okruhů. Bez GP Rakouska je počet stávajících podniků roven číslu 15. V příštím roce jsou však na programu dva nové závody, a to v Číně a Bahrajnu. Tím se dostáváme k limitnímu číslu 17 GP na rok.

V jednání by však měl být údajně i návrat GP Belgie a tím by byl jeden závod přebytečný. Pokud by k tomu skutečně mělo dojít, nejvíce zranitelnými okruhy jsou dle odhadů Imola a Silverstone…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy