Subdodavatelé očekávají brzké problémy

Zprávy, ať už ze světa motorismu nebo z jiného prostředí, mají tu společnou vlastnost, že jsou buď optimistické a nebo pesimistické, jen málokdy neutrální.

A ani tentokrát se nejedná o výjimku. Vrcholní manažeři německých subdodavatelských firem, dodávajících především domácím automobilovým gigantům, předpovídají brzké bankroty, fůze a prodeje v automobilovém sektoru. Je o tom přesvědčeno 90 ze 130 dotázaných představitelů a zprávu předložila agentura Ernst & Young.

Subdodavatelé se potýkají již v tuto chvíli s problémy, neboť zájem automobilových výrobců o jejich zboží klesá, a tím se snižují i zisky v závislosti na naplněném trhu. Také banky nemají valného zájmu o podporu sektoru. Německý automobilový průmysl zásobuje na 3000 menších společností, které se mnohdy sami o sobě v motoristickém sportu angažují.

Agentura Ernst & Young předpokládá, že pokud automobilky nepodpoří menší subdodavatele, ohrozí tím vlastní existenci. A vzhledem k tomu, že dvě z nich se výrazně angažují i ve Formuli 1, týká se tato varující zpráva i kolotoče jménem F1 a všech jeho příznivců.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy