Montoya si nerozuměl se spotterem

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Juan Pablo Montoya v neděli nastoupil do svého druhého závodu série ARCA vozů stock car na Iowa Speedway. Avšak tentokrát se o úspěchu hovořit nedalo.

Třetí nejrychlejší čas v kvalifikaci naznačoval směr, kterým se Montoya chtěl vydat; vyhrát už při druhém startu v ARCA. Po pěti kolech se mu skutečně podařilo převzít vedení. Bohužel, v devatenáctém kole si nerozuměl s tzv. spotterem. Spotter je pro jezdce třetím okem, neustále závodníka informuje o dění na trati, zda se jiný soupeř náhodou nepohybuje blízko vozu, zda nedošlo někde na trati ke kolizi atd.

Právě mezi spotterem a Montoyou došlo k zásadnímu nedorozumění. Spotter Kolumbijce varoval, že se z vnějšku blíží Steve Wallace. Nicméně Montoya tomu porozuměl trochu jinak a v domění, že zpráva byla jen varování, přesunul bránit pozici na vnější stranu, kde byl v tu chvíli Wallace.

Mezi oba jezdci došlo ke kontaktu přičemž Wallace vyvázl z nepříjemné situace bez jediného poškození a závod nakonec vyhrál. Montoya dopadl poněkud hůře a po čtyřiceti kolech opravování v boxech dojel na posledním 24. místě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy