McLaren poprvé od roku 1996 nevyhrál

Haug - Raikkonen | foto: Hoch Zwei

McLaren-Mercedes bude mít v Brazílii poslední šanci napravit reputaci a konečně prorazit letošní smůlu, která se týmu z Wokingu lepí na paty.

V roce 1995 začala spolupráce mezi McLarenem a automobilkou Mercedes. První rok seznamování nepřinesl nic nového, ale v roce 1996 se očekávaly výsledky. Nicméně tehdy ještě červenobílým mclarenům něco scházelo a první vítězství přišlo až v roce 1997. Od té doby nejméně jedenkrát v sezóně McLaren vyhrál, až do teď.

Šéf sportovního oddělení Mercedesu Norbert Haug doufá v rozlučkové vítězství Kimiho Raikkonena. „Interlagos bude velké finále skvělé sezóny z mnoha pohledů. Samozřejmě všichni sledují boj o titul mezi jezdci, který ještě není rozhodnut,“ řekl Haug.

„Chceme dokončit obtížnou sezónu s dobrým výsledkem pro Kimiho a Pedra. Vyhráli jsme zde čtyři z posledních devíti Grand Prix. Páté by bylo dobrým závěrem sezóny, ve které jsme chtěli skončit první, namísto toho skončíme třetí.“

„Kimi v Brazílii pojede svůj osmaosmdesátý a zároveň poslední závod pro McLaren Mercedes. Během pěti let v týmu byl dvakrát kandidátem na titul, v roce 2003 a 2005. Jménem Mercedesu bych mu chtěl poděkovat za jeho úsilí a úspěchy a popřát mu do budoucna to nejlepší,“ dokončil Norbert Haug.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy