Doornbosova kritika a zklamání

Doornbos, Robert | foto: www.auto-news.cz

Holanďan Robert Doornbos těží z velké popularity Formule 1 ve své rodné zemi, ale více se daří jeho přímému soupeři a krajanovi Albersovi, jenž má místo ve startovním poli zajištěno.

Doornbos v letošní sezoně testoval pro tým Red Bull a po odchodu Kliena dostal příležitost závodit s osiřelým monopostem. Stáj z Milton Keynes se však zaměřila na přípravu pro příští rok a klesající konkurenceschopnost snižuje přirozeně i hodnotu akcií jezdce.

Robert nezazářil a pro příští rok nemá dosud žádnou smlouvu, a to ani v F1, ani v jiném šampionátu. Jeho management však údajně jedná s týmy v Champ Car. Robert by rád závodil za Atlantikem a testoval pro Red Bull Racing, aby zůstal v kontaktu s prostředím F1.

Zálusk si totiž dělá na závodní sedačku v Toro Rosso pro sezonu 2008. „Liuzziho znám velmi dobře, ale on je zkrátka bavič a chová se tak i na dráze. Není závod, aby neudělal nějakou hrubku, ale smlouvu má. U Speeda je to prakticky podobné, žádný se neprosadil.“

Zdá se však, že se neprosadil spíše Robert, kterého podle jeho vlastních slov nechce v Red Bull sám šéf týmu Horner. „Přirozeně jsem zklamaný, doufal jsem v jinou situaci, ale Christian Horner je přesvědčen o tom, že obojí se zvládat dobře nedá. Naštěstí o tom on ale nerozhoduje,“ uvedl jezdec.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy