Stewart: Michael si vybral správnou chvíli

Stewart, Jackie | foto: Williams F1 Team

Lidé si pamatují hrdiny svých časů podle různých kritérií. Ale titáni, kteří odešli z hloubi pole a poraženi, hrají v historii F1 přece jen méně výrazné housle.

Manažer Michaela Schumachera Willi Weber označuje svého svěřence nikoli králem, ale po zisku sedmi titulů a reálné šanci na osmý dokonce císařem. Ale i císař má vědět, kdy je správná doba na odchod ze scény a Michael to podle trojnásobného šampiona F1 Jackieho Stewarta odhadl přesně.

„Podle některých názorů měl počkat až na konec sezony, ale zachoval se férově vůči týmu, který mu napomohl k jeho současnému postavení. Ferrari nemohlo čekat do nekonečna, potřebovalo se začít připravovat na příští sezonu.“

Podle Stewarta byla Monza tím pravým místem a navíc vše klaplo na výbornou. Michael vyhrál dominantním výkonem. Díky problémům svého soka Alonsa redukoval ztrátu v hodnocení jezdců na pouhé dva body a vystavil Španěla ještě většímu psychickému tlaku.

„Dal Ferrari a fanouškům týmu důležité vítězství na domácí trati stáje z Maranella. Osobně jsem přesvědčen o tom, že právě Michael Schumacher bude letošním šampionem.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy