Ferrari jasným favoritem

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Příští víkend se koná Velká cena Itálie, domácí závod pro italskou stáj Ferrari. A rudé šípy z Maranella budou dobře připraveny.

Ferrari je v posledních závodech velmi silné a v čem jsou neporazitelní, to je rychlost na dlouhých rovinkách. V USA díky tomu Ferrari nemělo konkurenci. A že to nebylo pouze pneumatikami, potvrdily i Evropské závody, například na rychlém Hockenheimringu.

Monza je nejrychlejším okruhem v kalendáři a Ferrari toho potřebuje využít. V poháru konstruktérů je za Renaultem už o pouhé dva body, Michael Schumacher ztrácí na Alonsa bodů dvanáct. Tento týden se v Monze testovalo a piloti se domnívají, že už tak rychlé vozy Ferrari ještě neukázaly všechny svoje možnosti.

Pedro de la Rosa, pilot stáje McLaren, pro španělský deník Marca: "Věřím, že Ferrari má v záloze ještě několik desetin. Ne, že by schovávali svoje karty, ale při pohledu na jejich časy věřím, že mohou jet rychleji než kdokoliv na pneumatikách Michelin. Ale Renault odvedl v Monze kus práce. Dělají svoji práci dobře. My jsme se teď také hodně zlepšili, ale oni jsou pořád o krok před námi. Pořád jsou rychlejší o tři nebo čtyři desetiny na kolo."

Michael Schumacher po testech v Monze: "Jsme s testy spokojeni. Auto i motor byly spolehlivé. Luca Badoer v úterý a já ve středu a ve čtvrtek jsme odjezdili dvakrát větší vzdálenosti než o závodním víkendu. Samozřejmě tady na tom chceme být dobře příští týden a chceme zmenšit ztrátu v průběžném pořadí. Velký vliv na závěr šampionátu budou mít pneumatiky. Zbývají pořád ještě čtyři závody a my musíme vyvinout co největší tlak."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy