Trulli: získám titul mistra světa

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Jarno Trulli, italský jezdec týmu Toyota, se pasoval na kandidáta na titul pro rok 2007. Tvrdí, že je pořád stejně dobrý jako jeho bývalý kolega z Renaultu, Fernando Alonso.

„Tento rok na vítězství nemáme. Jediná věc, která Toyotě chybí jsou zkušenosti. V roce 2007 budeme skutečně konkurenceschopní. Mým posledním cílem v kariéře je vyhrát titul. Vím, že to mohu dokázat,“ řekl Jarno Trulli pro italské noviny La Gazzetta dello Sport.

Trulli se odvolává na souboje s Alonsem v roce 2004, kdy měl v polovině sezóny více bodů než Španěl. „Vyhrál jsem v Monte Carlu a skoro vždy jsem byl v testech na špici. Tyto fakta nemůžete ignorovat.“ Na domácí závod se Trulli těší a rád by zde skončil na „bedně“, nebo alespoň ještě v nějakém zbývajícím závodě.

Ohledně bitvy o letošní titul šampióna se Ital nechce příliš vyjadřovat. „Mezi nimi je rozdíl dvanáct bodů, ale k vítězství nebo prohře zbývá ještě 40 bodů. Nejvíce záleží na tom, aby nedělali chyby a samozřejmě na konkurenceschopnosti jejich pneumatik a vozů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy