Dennis: Häkkinen odchodu z F1 litoval

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Šéf stáje McLaren Mercedes vyprovodil dvojnásobného šampiona Miku Häkkinena z Formule 1 poté, co se Fin rozhodl trávit více času se svojí rodinou.

Hlavním faktorem jeho rozhodnutí se označovala ztráta motivace, ale jezdci závody později začaly scházet a dnes účinkuje v DTM po boku dalších pilotů své doby Alesiho a Frentzena.

„Na Mikovi bylo později zřetelně vidět, že mu Formule 1 schází. Jsem přesvědčen o tom, že svého brzkého odchodu čas od času litoval.“

Dennis si myslí, že život závodníka je spjat se závody a závodními auty neodmyslitelně a dříve nebo později jim začne vůně benzínu a spálených gum scházet.

Také Michael Schumacher, Häkkinenův velký soupeř, uvažuje nad odchodem. Muž stojící v čele McLarenu si ale myslí, že na rozdíl od ukvapeného Miky bude Michael přistupovat k rozhodnutí podstatně zodpovědněji a zváží své rozhodnutí velmi pečlivě.

„Jeho radost z každého vítězství je neuvěřitelná, nedovedu si představit, že by se bez F1 dokázal obejít. Nepůjde o peníze, ale o to, co bude v životě pro něj tím nejlepším.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy