Hamilton musí být trpělivý

Lewis Hamilton si v GP2 vybudoval velký náskok a byl na cestě k letošnímu prvenství, ale Piquet jej stahuje a Hamilton přestává mít čas pomýšlet na F1.

Hamiltonovi rozhodně nechybí sebevědomí, vidí se v příští sezóně v F1 a hned ve voze McLaren. Ale Ron Dennis mu znovu naznačil, že tým o něm uvažuje maximálně jako o testovacím pilotovi, a už ne s takovým nadšením jako před třemi měsíci. Hamiltonův náskok je pryč a docela dobře by mohl dopadnout jako loňská hvězda Kovalainen, které nakonec titul v poslední chvíli sebral Rosberg, syn slavného jména, stejně jako Piquet.

Ron Dennis: "Naší prací není příprava pilotů grand prix, naší prací je vyhrávání závodů. Vždy budeme do našich vozů chtít ty nejlepší dostupné piloty. Závodění v grand prix není tím správným místem pro výchovu mladých pilotů. Pro někoho jako je Lewis bychom chtěli tisíce testovacích kilometrů. Doufáme, že on chápe, jak to chodí. Nechceme jej teď rušit z toho, co dělá. Přejeme mu, aby získal titul GP2, ale to je všechno, co on teď může udělat. Bylo by to pro něj moc hezké, ale nebude to mít žádný vliv na naše rozhodnutí."

Jezdecká sestava McLarenu pro rok 2007 bude podle Dennise známa do Vánoc.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy