Schumacher a politika za oponou

Schumacher M. - Todt | foto: Scuderia Ferrari

Sedminásobný šampion je po celou svoji kariéru ve Formuli 1 středem pozornosti. Jedni ho zatracují, druzí vynáší do nebes. Kde je skutečnost?

Sestava Ferrari pro rok 2007 bude oznámena v Monze. To je slib vedení italského týmu. Očekává se, že Maranello má jasno a ladí smlouvy. Očekává se hvězdná sestava Schumacher – Raikkonen.

Michael Schumacher ve svých prohlášeních opakuje, že se srovnání s Finem rozhodně neobává a o svém pokračování nebo odchodu z F1 se rozhodne bez ohledu na jméno týmového kolegy. Kimimu je už další jezdec týmu “ukradený“. Všechny deklasoval, chce pouze titul a k tomu potřebuje rychlé a spolehlivé auto, to je podle jeho slov hlavní požadavek.

Zrnko písku do situace vneslo prohlášení osoby z Ferrari, blízké Schumacherovi. „Michael si uvědomuje, že by mohl s Kimim prohrát a v závěru jeho kariéry by mu porážka od týmového kolegy pokazila reputaci.“

Podle informací zpoza opony dal proto Michael Schumacher vedení Ferrari jasný požadavek. Pokud chtějí prodloužit smlouvu a udržet německé eso v týmu, bude jeho týmovým kolegou Felipe Massa.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo má údajně velké starosti a nejde jen o letošní titul. Ve hře je mnohem více. Ferrari má mít smlouvu s Raikkonenem podepsanou a zrušit ji může pouze za odstupné. Což o to, peníze nehrají u Ferrari takový vliv, jako u jiných stájí, ale Raikkonen má budoucnost před sebou a Schumacherova kariéra se blíží ke svému konci.

Připomínám, že jde o neověřené informace, které přinesl renomovaný server f1racing.net, ale pokud jsou pravdivé, ukazuje se nedávné a odmítané označení Schumachera lhářem, prezentované Jacquesem Villeneuvem, zase v trochu jiném světle…


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy