Ferrari nevyužilo šance

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Stáj Ferrari a Michael Schumacher nevyužili příležitosti bodově se dotáhnout na Renault resp. na Fernanda Alonsa.

Ještě deset kol před koncem se zdálo, že z Hungaroringu bude Alonso odjíždět jen tříbodovým náskokem před Němcem. Osud tomu však chtěl jinak. Schumacher velmi dlouho držel za zády Pedra de la Rosu, ale nakonec vyhrál po těsných soubojích ten rychlejší. Toho využil Nick Heidfeld a na stejném místě jako de la Rosa Schumachera předjel.

„Samozřejmě, že jsem velmi zklamaný,“ řekl Schumacher, jenž po kontaktu s Heidfeldem odstoupil. „Když Heidfeld kolem mne projížděl, zlomila se spojovací tyč. Dotkli jsme se, částečně proto, že trať byla ještě trochu kluzká. Takové věci se stávají.“

Schumacher se rozhodl zůstat do konce závodu na přechodných pneumatikách. Na zastávku v boxech již bylo pozdě a ztratil by tím hodně míst. Na osychající trati byly podmínky k předjíždění velmi těžké a Ferrari raději ponechalo Schumachera na dráze.

„Riskovali jsme snad moc, když jsme zůstali na přechodných pneumatikách a bojovali se soupeři? Takový už jsem. Vždy chci bojovat mezi prvními, proto jsem vyhrál tolik závodů,“ pokračoval Schumacher.

Ten nyní odjíždí z Maďarska přece jen s jedním bodem na kontě. Díky Kubicově diskvalifikaci se posunul na osmé místo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy