David Coulthard opět dosáhl na body

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

Po startu z 12. pozice na startu vybojoval David Coulthard v deštěm stíženým závodě skvělou pátou pozici a tým si tak připíše na svůj účet další čtyři body.

„Nejdříve jsem najel spolu s Robertem Kubicou do první zatáčky, tam jsme měli menší potíže, pak o trochu později, když se Michael Schumacher točil, poničil mi trochu auto," říká David Coulthard.  "V jedné ze šikan se do mě trefil Rubens Barrichello a pak mě málem sestřelil Trulli. Takže s tímto vším jsem pokračoval v závodě. O to víc mám velkou radost z toho, že jsme závod dokončil a dokonce na bodech. Je dobré, že jsme zvětšili náskok nad Williamsem. Také bych velmi rád poblahopřál Jensonu Buttonovi k jeho vítězství. Já byl vždy na straně těch, kdo věřili, že má na to vyhrát závod. On potřeboval jen správný čas.  Dnes se tak stalo a on mohl vyhrát. “

Christian Klien měl startovat ze 13. pozice, avšak fakticky odstartoval po problémech před startem z boxů. Bohužel, ani závod po nehodě nedokončil. „Po těchto problémech jsme se musel opravdu tvrdě tlačit dopředu. Bylo to opravdu těžké, moc jsem neviděl díky vodě, která se zvedala. Předjel jsem několik aut, ale pak jsem byl moc rychlý v jedné ze zatáček, kde jsem skončil ve štěrku,“ říká Klien.

Christian Horner: „Pátá pozice je dobrý výsledek. David měl znamenité první kolo. Podařilo se mu předjet do první zatáčky sedm aut a záhy byl z 12. pozice na páté. Strategie nám dnes vycházela dobře. Dnes jsme demonstrovali dobrou týmovou práci, díky čemuž jsem dosáhli na dobrý výsledek. Christian měl dneska smůlu, když musel startovat díky úniku paliva z boxů. Musel jít do závodu s náhradním autem. Bohužel, ale s autem se roztočil a skončil mimo trať.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy