Briatore: FIA narušuje šampionát

Briatore, Flavio | foto: Lotus F1 Team

Šéf Renaultu obvinil Mezinárodní automobilovou federaci ze snahy zdramatizovat šampionát za každou cenu. Reaguje na penalizaci Fernanda Alonsa.

Alonso bude potrestán za nebezpečné chování na trati ve včerejším tréninku přičtením 2s ke každému času v dnešní kvalifikaci, což pro něj znamená obrovský hendikep, zejména tady v Maďarsku, kde je předjíždění velice těžké, což si ostatně vyzkoušel i loni.

Ještě více má Briatore na mysli zákaz moderních tlumičů s volným závažím, které Renault používá v různých modifikacích od konce loňské sezóny, a které byly zakázány po Velké ceně Francie. Jejich nahrazení klasickými tlumiči zřejmě monopostu Renault R26 vůbec nesvědčí.

Flavio Briatore pro italské noviny La Gazzetta dello Sport: "FIA hraje proti nám. Změnit takhle pravidla v polovině sezóny je absurdní. FIA by měla fungovat pouze jako soudce, místo aby narušovala šampionát."

Na druhou stranu je ovšem potřeba říci, že pravidla se nezměnila, FIA v podstatě pouze upozornila na způsob, jakým je týmy obcházely, a pohrozila diskvalifikací až od Velké ceny Německa. Ostatní týmy, které stejnou technologii také používaly, se s tímto stavem zřejmě vypořádaly bez velké ztráty rychlosti. Jestli FIA se zákazem těchto tlumičů uspěje u komise F1 bude bohužel známo až po závodu v Budapešti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy