Kimi Räikkönen pojede 100. Grand Prix

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Ice-Man z Finska je ve Formuli 1 už šestým rokem, od roku 2002 jezdí v barvách stáje McLaren Mercedes. O víkendu pojede svůj jubilejní 100. závod.

Rozhodně může spokojeně bilancovat. V roce 2001 dostal superlicenci pro malé zkušenosti jen s podmínkou, ale krátce potom byl nejžádanějším pilotem F1, jakým asi zůstává dodnes. Na druhou stranu, titul mistra světa mu pořád uniká. Ale do Maďarska může jet v dobré náladě.

Kimi Räikkönen: "MP4-21 byl v Německu rozhodně lepší než v přechozích závodech a má výborné vyvážení. Udělali jsme krok kupředu a teď se těším, až znovu vyjedu na trať a budu závodit o další umístění na stupních vítězů. V Maďarsku je rozhodující přítlak, ale o ten se my nemusíme obávat. Jsou tam pomalé a úzké zatáčky, takže uvidíte auta s největšími přítlačnými křídly. Předjíždění je zrádné, ale loni jsem tu v prvním kole předjel hned dvě auta."

Menší jubieum čeká i stáj McLaren. Přesně před rokem ve Velké ceně Maďarska se tým z Wokingu poprvé představil s logem nového významného sponzora Johnie Walker.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy