Renault musí přidat

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Dnešní kvalifikace nedopadla vůbec dobře pro stáj Renault. Fernando Alonso odstartuje až ze čtvrté řady a těžko bude dohánět druhého Michaela Schumachera.

Ferrari je zatím mnohem rychlejší než Renault, navíc jsou před Alonsem další piloti, kteří jej mohou během závodu brzdit a v cíli zvětšovat bodovou ztrátu na Schumachera, který, pokud uspěje alespoň tak jako dnes, výrazně změnší Alonsův náskok v průběžném pořadí.

Giancarlo Fisichella (5.): "Myslím, že jsme dnes na trati i s inženýry udělali maximum, co jsme mohli. Bohužel několik aut bylo rychlejších. Mezi vozy vpředu jsou velké časové rozestupy, možná je to rozdílnou strategií, ale my budeme muset jet na hraně v každém případě. Důležitý bude dobrý start a potom držet rychlost. Jsem si jistý, že při delší jízdě budeme rychlí, tak doufejme, že všechno vyjde."

Fernando Alonso (7.): "Dnes asi nepracovaly pneumatiky v měřeném kole úplně správně. Už před kvalifikací jsme věděli, že to pro nás odpoledne bude těžké. Při startu ze 7. místa nás samozřejmě nečeká snadný závod, ale pořád neztrácím jistotu. Myslím, že při delší jízdě jsme konkurenceschopní a teď musíme věřit, že jsme zvolili správné nastavení i strategii. Doufejme, že se nám podaří dojet na stupních vítězů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy