Další nováček na startu v Melbourne?

Zajímavá informace se objevila v Holandsku. O aspiraci Jose Verstappena na závodní sedačku v týmu Minardi se ví již poměrně dlouho. Jednání jsou dle holandského tisku v pokročilém stádiu, ale objevila se nová a poměrně zajímavá možnost.

Minardi je v situaci, kdy má sice zajištěny motory Cosworth, ale stále nemá zajištěno financování všech odhadovaných nákladů pro sezonu 2003. Je tedy jasné, že v případě nového silného sponzora by ke spokojenosti Paula Stoddarta, šéfa týmu chybělo jen málo. A právě holandská společnost Lost Boys by tím velkým a záchranným sponzorem mohla dle posledních zpráv být. Zajímavostí je však především to, že je jako pilot zmiňován ne Verstappen, ale jeho 24letý krajan Christian Albers. V průběhu září navštívil Stoddart Holandsko a hovořilo se o tom, že za Minardi by mohla jezdit v roce 2003 holandská dvojice Verstappen a Albers s velkou finanční podporou Lost Boys. Albers testuje nepravidelně pro tým Minardi v průběhu posledních dvou let, pilotoval také dvousedadlové speciály Minardi při reklamních akcích, jako například Thunder in the Park 2002. O místo v týmu se však vážně uchází i exšampión evropské série F3000 Justin Wilson. Nechme se tedy překvapit, jak hra škatule škatule hejbejte se v podání týmu z Faenzy dopadne.

Christian Albers začal závodit poměrně pozdě, teprve v 18 letech osedlal motokáru, ale rychle ukázal svůj přirozený talent, když v roce 1997 vyhrál holandský seriál formule Ford, přidal dále titul šampióna v německé sérii F3 a v roce 2000 startoval v evropském šampionátu F3000. Pro nedostatek financí již další rok nenastoupil v této sérii, ale startoval s továrním týmem Mercedes v DTM.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy