Kalendář 2007 bez Hockenheimu a Suzuky

Williams | foto: BMW Motorsport

Komise F1 při zasedání v minulém týdnu zahájila sestavování kalendáře závodů Formule 1 v roce 2007. Německý Hockenheim může na F1 zapomenout.

Hockenheimring má finanční problémy, organizátor Velké ceny Německa zkrachoval. Jedinou šancí je střídání německé grand prix mezi Hockenheimem a Nürburgringem, ale to není příliš pravděpodobné a v roce 2007 by se na Hockenheim stejně nedostalo.

Badensko-Wurttembergská vláda o návrat F1 usiluje, ale Bernie neustoupí. Jedině v případě, že by Nürburg přistoupil na ono střídání. Příští rok se tedy zřejmě nebude konat Velká cena Evropy, ale pouze Velká cena Německa, a to pod zříceninou hradu Nürburg. Konečné rozhodnutí bychom měli znát v září.

Dalším okruhem s nejistou budoucností je oblíbená Suzuka. V Japonsku se totiž objevil nový konkurent, modernizovaný okruh Fuji, který už F1 v minulosti hostil. Závodní trať pod slavnou sopkou Fuji je vlastněna a modernizována automobilkou Toyota. V roce 2007 se téměř určitě pojede Velká cena Japonska na okruhu Fuji. Jedinou reálnou šancí pro Suzuku je jiný závod, např. Velká cena Pacifiku, ale tato šance není moc velká, protože týmy zatím nechtějí více než 18 závodů.

Oba závody v Itálii, tedy Velká cena San Marina a Velká cena Itálie, jsou v předběžném kalendáři zařazeny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy