Skončí Montoya už tento týden?

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Události vzaly rychlý spád. Montoya se upsal pro příští sezónu do NASCAR a teď to začíná vypadat, že u McLarenu možná skončí předčasně.

Po nehodě v Indianapolis se piloti shodli, že šlo o normální závodní nehodu a ani Ron Dennis nehledal viníka. Ale náladu v týmu z Wokingu to asi nevylepšilo a možná to s Montoyovým odchodem přece jen souvisí.

Dokonce se zdá, že Montoya by nemusel nastoupit ani do Velké ceny Francie, která se koná už tento víkend. Pravděpodobně by jej přinejmenším pro tento závod nahradil testovací pilot Pedro de la Rosa. Montoyův nový šéf v NASCAR Chip Ganassi chce kolumbijského pilota posadit do svého vozu co nejdříve a i sám Montoya může chtít odejít z F1 už před koncem roku. Spekulace z paddocku oživuje především britský magazín GP2006.

Pedro de la Rosa odjel do Wokingu a podle španělského tisku, který samozřejmě v de la Rosovo závodění doufá, je pravděpodobnost jeho nastoupení do Velké ceny Francie větší než 50%. A co je vůbec nejzajímavější, že ani přes oficiální oznámení Juana Pabla Montoyi a Chipa Ganassiho stále mlčí McLaren. Britská i španělská média předpokládají oficiální zprávu z Wokingu dnes, nejpozději zítra: de la Rosa nahradí Montoyu už v Magny-Cours.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy