Ferrari musí ještě přidat

Todt, Jean | foto: Scuderia Ferrari

Jean Todt se vrací k Velké ceně USA, kde jeho tým vybojoval první řadu na startu, dvě nejrychlejší kola závodu a především dvojité vítězství.

Ferrari doslova dominovalo nečekaným způsobem. Týmy se shodují, že okruh v Indianapolis svědčil pneumatikám Bridgestone, resp. Michelin byl po loňském fiasku velmi opatrný. Ale Ferrari bylo rychlé i v Kanadě. Pravdu ukáží až další závody v Evropě.

Jean Todt, šéf stáje Ferrari: "Když získáte double, cítíte se vždycky velmi silní nějakých deset dní, než přijde další závod. Chtěli bychom být ještě silnější, protože v poháru konstruktérů i v šampionátu jezdců máme pořád velkou ztrátu. V této chvíli asi nejsme ti nejlepší, ale uděláme všechno pro to, abychom to zlepšili.

Abych řekl pravdu, nevím, jestli byli (Michelin) příliš konzervativní nebo ne. Ale vždycky jsem říkal, že pokud chcete vyhrát závod, musíte sladit všechno dohromady. Když se nám to podaří i v dalších závodech, můžeme dosáhnout podobných výsledků. Když se nám to nepodaří, což se nám bohužel letos stává příliš často, nebudeme dost rychlí. Je to na nás."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy