Ferrari bere všechno

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Lepší povzbuzení do druhé poloviny sezóny nemohl tým z Maranella dostat. Závod rudé vozy ovládly a navíc se nedařilo Renaultu.

Ferrari obhájilo loňské kuriozní vítězství. Michael Schumacher vybojoval pole-position, vyhrál závod a zajel nejrychlejší kolo. Felipe Massa je ve všech třech tabulkách hned za ním. Otázkou je, do jaké míry jde o úspěch Ferrari nebo spíše konzervativní přistup Michelinu.

Michael Schumacher: "Jsem šťastný! Byl to svělý víkend. Nejdříve postup Německa do semi-finále, potom Itálie, pak včerejší pole-position a teď nádherné vítězství. Na poslední dva závody jsme byli perfektně připraveni, ale v Kanadě jsme to z nějakého důvodu nemohli dokázat. Ale tady jsme byli rychlí už od prvního pátečního tréninku, z velké části díky pneumatikám Bridgestone. V průběžném pořadí jsme si polepšili o šest bodů a touto cestou chceme pokračovat."

Felipe Massa: "Byl do pro nás dokonalý závod, ve kterém jsme ukázali, že šampionát ještě nekončí. Tým odváděl perfektní práci po celý víkend. Všechno fungovalo jak mělo, hlavně pneumatiky Bridgestone. Start byl dobrý, hlavně se mi podařilo předjet Michaela. V prvním stitnu jsem byl rychlý, ale on se přede mne dostal při prvních zastávkách, kdy jsem měl problém se spojkou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy