Hockenheim a Imola v ohrožení

GP Británie | foto: Scuderia Ferrari

Bernie Ecclestone chce do kalendáře dostat nové závody, které by do Formule 1 lákaly nové sponzory z nových trhů. V budoucnu bude závodů asi přibývat.

V souvislosti s omezováním testů se uvažuje až o dvaceti závodech v sezóně. O F1 však má zájem stále více okruhů v nových zemích a jestli dostanou prostor, některý z tradičních závodů bude muset skončit. Nejvíce se obává Německo a Itálie, kde se jezdí po dvou závodech.

Bernie Ecclestone, spolumajitel a předseda Formula One Management, se včera v Indianapolis sešel se všemi šéfy týmů. Předmět jednání nebyl zvěřejněn, ale podle magazínu F1 Live byla řeč o nových závodech, pro které bude potřeba udělat v kalendáři místo. Údajně jde o závody v Koreji, Mexiku, a možná druhý závod v USA.

Poprvé by se tyto podniky měly konat v roce 2009. Příští rok se do kalendáře pravděpodobně navíc vrátí Velká cena Belgie ve Spa-Francorchamps. Americká televize Speed tím automaticky z kalendáře vylučuje závody v německém Hockenheimu a italské Imole. V Německu se totiž navíc jezdí na Nürburgringu a v Itálii v Monze.

Hockenheim je ohrožen hlavně kvůli finančním problémům tamního pořadatele grand prix. Naopak v Itálii se častěji obávají o závod v Monze, protože místní obyvatelé si stěžují na nadměrný hluk v době závodů. Imola zase vyžaduje nákladnou modernizaci. Důvody jsou z pohledu závodníka malicherné, ale Bernie je obchodník a problémové grand prix nahradí závody na moderních okruzích v nových zemích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy