Speed doma potěšil, Liuzzi mění motor

Speed, Scott | foto: GEPA pictures GmbH

Američan Scott Speed konečně potěšil fanoušky, a nemohl si k tomu vybrat lepší místo, než americké Indianapolis. Liuzzimu se kvalifikace vůbec nevydařila.

Speedovo 13. místo je zatím jeho nejlepším kvalifikačním výsledkem, když nepočítáme 12. na startu v Malajsii, kde získal díky několika výměnám motorů předních pilotů. Liuzzimu se nedařilo jet rychle a dostane nový motor.

Scott Speed (13.): "Řekl bych, že potřebujeme více závodů v Americe, protože se nám tady daří. Tohle je poprvé po několika závodech, kde se mi konečně podařilo nezdržet se v kvalifikační tlačenici. Auto se nám podařilo perfektně připravit. Máme dobré vyvážení na nových i na starých pneumatikách, což by mělo být výhodou během závodu. Je skvělé kvalifikovat se před hochy z Red Bullu! Myslím, že máme šanci bodovat."

Vitantonio Liuzzi (21.): "Mám velký problém s nedotáčivostí na nových pneumatikách. V osmé zatáčce jsem přejel obrubník a letěl jsem snad metr nad zemí. Myslím, že jsem musel vpředu něco rozbít, a proto jsem pak ztrácel čas."

Liuzzi byl penalizován ztrátou deseti míst na startovním roštu za výměnu motoru, pro kterou se po kvalifikaci rozhodli jeho inženýři. V jeho případě to však nemá na nic vliv, protože se propadne jenom za Montagnyho, na poslední místo byl odsunu Nico Rosberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy