Renault ztrácí kvůli pneumatikám

Fisichella, Giancarlo | foto: Lotus F1 Team

Francouzská stáj je opět nejrychlejší z týmů s pneumatikami Michelin, ale ztráta na obě Ferrari v první řadě je v kvalifikaci obrovská.

Fisichella po dlouhé době konečně jednou překonal Alonsa a odstartuje ze třetího místa. Alonsa navíc ze druhé řady na pátou pozici překvapivě odsunul Barrichello a vozem Honda.

Giancarlo Fisichella (3.): "S třetím místem jsem naprosto spokojený, protože od začátku víkendu se ukazuje, že tento okruh nám moc nesedí. Dneska to bylo docela dobré, ale pořád nemáme dostatečný grip a nevíme proč. Myslím, že závod bude dobrý, musíme se na to dívat optimisticky. Musíme se pokusit bojovat, abychom moc neztratili v průběžném pořadí."

Fernando Alonso (5.): "Udělal jsem maximum, co bylo možné. Auto bylo dopoledne nedotáčivé, tak jsme se to snažili napravit. Zvětšili jsme přední přítlak a vyvážení už bylo lepší, ale pořád se řídí nepříjemně a ztrácím čas. Závod bude dlouhý, tak doufám, že získáme díky strategii. Cílem budou stupně vítězů, pokusím se minimalizovat případnou ztrátu v průběžném pořadí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy