Williams doufá v lepší závod

Webber, Mark | foto: www.auto-news.cz

Mark Webber se nedostal do silné desítky a odstartuje z 12. místa. Nico Rosberg se trápí stejně jako v trénincích a zůstal v předposlední řadě.

Williamsu FW-28 zkrátka Indianapolis nevyhovuje, nebo je těžké jej optimálně nastavit. Slabé výkony z tréninků se v kvalifikaci potvrdily. Přitom pneumatiky Bridgestone v podání Ferrari fungují. Williams se může uklidnit jenom tím, že nečekané problémy mají i jiné stáje.

Mark Webber (12.): "Potřebujeme větší grip. Je to podobné jako v Montrealu, ale Ferrari je tady rychlé, takže pneumatikami to není. Musíme zapracovat na autě. Po celý víkend se trápíme ve středu pole. Marně se snažíme nastavit křídla, balancujeme mezi rychlostí a přítlakem. V neděli bývá všechno jinak, tak uvidíme. Ale asi to bude těžké."

Nico Rosberg (19.): "Vypadnout v první části kvalifikace není to, co bychom chtěli, ale bylo to těžké a auto se mi špatně ovládalo. Máme malý grip, a když nemám v autě jistotu, nemohu jet rychleji a nahnat bez chyby těch několik desetin. Nevíme, v čem je problém, ale čekali jsme, že to bude těžké."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy