Montoya dává vinu Rosbergovi

Montoya, Juan Pablo | foto: www.auto-news.cz

Po včerejším odstoupení z Velké ceny Kanady hovořil Montoya o své nehodě s Rosbergem velmi umírněně. Dnes volí ostřejší slova.

Montoya s McLarenem a Rosberg s Williamsem se na startu dostali před M. Schumachera a bojovali spolu. Ve čtvrté zatáčce druhého kola Montoya zavadil o Rosbergovu záď, čímž ho rozhodil a nevyhnul se dalšímu nárazu, po kterém šel Rosberg do zdi a Montoya do boxů.

Juan Pablo Montoya: "On závodí. A když chce závodit tvrdě a dotýkat se koly, tak mě je to jedno. Zatáčel v šikaně ve chvíli, kdy už jsem ho měl. Byl jsem na vnitřku, vedle něj, a on zatočil. V prvním kole to byla úplně stejná situace s Michaelem (Schumacherem). On si uvědomil, že dvě auta se tam nevejdou, uhnul do trávy a bylo to OK."

Montoya vychází z předpokladu, že kdo je na vnitřku, má "přednost". Jenže takové pravidlo není nikde napsané, a když je i Rosberg nekompromisní jako Montoya, nemůže manévr skončit šťastně pro nikoho. Montoya mohl Rosberga evidentně předjet hned na několika jiných a bezpečnějších místech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy