Villeneuve doma vyšel s prázdnou

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Jacques Villeneuve si ve své zemi užíval konkurenceschopnost svoji i svého vozu, ale nakonec doplatil na okolnosti dramatického závodu. Dva body pro BMW přivezl Nick Heidfeld.

Heidfeld se před Villeneuva dostal až při druhých zastávkách díky zdržení mechaniků. Nakonec kanadský pilot doplatil na pomalu jedoucího R. Schumachera, který jej donutil prudce vybočit do špinavé stopy, kde nebylo možné zatočit.

Nick Heidfeld (7.): "Start nám zase vyšel. Naneštěstí jsem v první zatáčce uvízl za pomalejšími a musel jsem ubrat plyn, ale ve druhé zatáčce jsem dvě auta předjel. Potom jsem byl dlouho za Felipem Massou a Jacquesem. Na trati bylo hodně gumy a špíny, což dělalo mnoha jezdcům problémy. Druhá zastávka mi vyšla dobře a získal jsem jedno místo. Na konci jsem byl rychlejší než Jarno Trulli, ale když odbočil safety-car, nedařilo se mi zahřát pneumatiky. Po kvalifikaci jsem byl zklamaný, ale závod se podařil."

Jacques Villeneuve (nedokončil): "Ralf Schumacher jel hodně pomalu už několik kol. Myslím, že měl se svým autem problém. A potom se rozhodl pustit mě před sebe zrovna v zatáčce. Zabrzdil a já, abych mu vyhnul, musel jsem vyjet na vnějšek, kde bylo příliš moc staré nadrolené gumy z pneumatik. Bylo to, jako kdybych vjel na kus ledu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy