Kanadské zklamání pro vozy Honda

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

Poté, co se oba vozy v kvalifikaci dostaly do top 10, čekal se silnější výkon od jezdců týmu Honda a samozřejmě i jejich motorů.

Jenson Button zakončil dnešní kanadskou Grand Prix na deváté pozici, tedy těsně za body. Byl to pro Jensona velmi těžký závod, od startu do cíle bojoval s nízkým přítlakem a nedotáčivostí svého vozu. Předvedl ale skutečný boj o to, aby si odvezl z Kanady alespoň bod. Nepovedlo se to, protože nebyl schopen udržet si osmou pozici až do cíle.

Jeho týmový kolega Rubens Barrichelo po problémech s jeho motorem RA106, který ve 12. kole náhle ztratil výkon, musel ze závodu předčasně odstoupit. Tým příčinu poruchy zatím hledá.

Jenson Button:
„Byl to pro mě velmi frustrující den,“ říká Jenson Button. „Necítil jsem žádnou přilnavost a to buď na předních a nebo zadních klech,  stejně tak mě trápila nedotáčivost a postrádal jsem trakci. Problém tohoto okruhu spočívá v tom, že v každé zatáčce je mnoho zbytků gumy tzv. marbles. Jestliže zde uděláte malou chybu a nebo přebrzdíte zatáčku, stojí vás to mnoho sil a času dostat se zpět a znovu dostat pneumatiky do správné teploty. Auto bylo obtížné řídit po celý závod a zklamáním je, že jsme nedosáhli na body, což bylo našim cílem. Nyní se musíme soustředit na Indianapolis a co nejvíce zapracovat na autě. Pak můžeme začít testovat nový balík, který máme připravený pro Francii, která se pojede za měsíc.“

Rubens Barrichello:
„Zklamáním skončil můj závod. Motor začal polevovat už od startu, ale po jedenáctém kole definitivně. Tým se skutečně snaží najít více spolehlivosti a síly pro motory RA106, proto se musí vše dobře analyzovat, zjistit příčinu a doufejme, že vyřešit toto do příštího závodu v Indianapolisu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy