Coulthard se nevzdal a vybojoval bod

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

David Coulthard byl před závodem penalizován za výměnu motoru a musel startovat z poslední řady. Christian Klien byl na startu dvanáctý.

Skotský pilot se po výměně motoru vyjádřil o svých šancích velmi pesimisticky, ale dnes ukázal svoji rychlost i zkušenosti. Naopak Klien si vedl podstatně hůře než v kvalifikaci a nakonec v předposledním kole psychicky podlehl týmovému kolegovi v souboji o bod.

David Coulthard (8.): "Tohle byla kvůli stavu povrchu a vyvážení vozu nejtěžší Grand Prix Kanady, jakou pamatuji. Abych pravdu řekl, opravdu jsem nečekal, že získám bod po startu z posledního místa. Vyvážení bylo nepříjemné po celý závod, ale tým odvedl dobrou práci s mojí strategií a můj inženýr Mark Hutcheson mě po celou dobu podrobně informoval, za což mu děkuji. Vracečka byla hodně záludná kvůli žmolkům z pneumatik. Pneumatiky se všude drolily až neuvěřitelně. Stačilo vyjet o palec mimo ideální stopu a hned vás to dostalo. Poznal to i Jenson, díky tomu jsem ho mohl předjet. Jsem moc rád za ten bod pro Red Bull Racing. Teď uvidíme, co přinese Indy."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy