Williams přišel o vše

Webber, Mark | foto: Williams F1 Team

Nico Rosberg nevyužil šanci, kterou si vybojoval v kvalifikaci. Mark Webber po startu ze 16. pozice podal nevýrazný výkon.

Rosberg dobře odstartoval a dostal se před Michael Schumachera, ale po dlouhém souboji s Montoyou oba kolidovali a pro Rosberga závod skončil ve druhém kole. Webber si i přes odpadnutí soupeřů před sebou polepšil jenom na pro Williams mizerné 12. místo.

Nico Rosberg: "Na startu jsem získal jedno místo a cítil jsem, že auto je dobré. Rozhodně bychom bojovali o body. Obával jsem se Montoyi, protože byl hodně blízko, ale věděl jsem, že mohu pozici uhájit, protože auto bylo hodně dobré na brzdách. Zvolil jsem vnější stopu a nechal jsem mu na vnitřku šikany dost místa. Věděl jsem, že i kdyby se dostal přede mne, hned bych mu to vrátil na výjezdu. Jenže on byl příliš blízko, nemohli jsme to projet vedle sebe. Strčil do mě, potom podruhé, a můj závod skončil."

Mark Webber: "Zvolili jsme špatné pneumatiky s malou přilnavostí při větším opotřebení. Až ke konci se trochu zlepšovaly. Jedinou dobrou věcí je, že jsme dokončili závod a neměli jsme problémy se spolehlivostí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy